گاها شنیدن این جمله که ((بیمار شما  نیاز به آی سی یو (ICU) دارد یا اینکه بیمارتان را به بخش آی سی یو منتقل کردیم )) باعث ایجاد ترس و نگرانی برای خانواده بیمار شده وتصور بر این است که بیماری که در آی سی یو بستری می شود احتمال بهبودی آن خیلی کم است. باید گفت که این تصور همیشه درست نیست وخیلی از بیماران بنا به شرایطشان از نظر مراقبتی و یا پیشگیری از بروز مشکلات بعدی به دنبال درمان پزشکی به بخش مراقبتهای ویژه یا آی سی یو منتقل میشوند و پس از طی دوره خطر با  حال خوب به بخش معمولی منتقل شده و یا حتی مرخص میشوند.

برای شناخت و آشنایی بیشتر با بخشهای مراقبت ویژه پیشنهاد میشود که مطلب زیر را مطالعه فرمایید.

 

آی سی یو چیست؟

آی سی یو که به آن بخش مراقبت های ویژه هم گفته می شود از سه حرف اول عبارت لاتین Intensive Care Unit گرفته شده که کنار هم واژه ی ICU را تشکیل می دهند.

این بخش در کنار سی سی یو یا CCU که مخفف شده ی عبارت critical care unit  یا گاها cardiac care unit دو بخش ویژه ی موجود در بیمارستان ها هستند که خدمات ویژه ای را به مریض ها ارائه می دهند.

عموما در این دو بخش افرادی که حال آنها خوب نیست و شدت بیماری در آنها زیاد است یا بدن آنها به هر دلیلی آسیب شدیدی دیده است و نیاز دارد تا پزشک هایی با تخصص های مختلف به صورت تیمی که تشکیل شده از پرستارها، پزشکان متخصص در زمینه ی بیماری یا آسیب مورد نظر، فیزیوتراپ ها و سایر تخصص های لازم برای درمان فرد بیمار روی وی فعال باشند مشغول به خدمات رسانی هستند.

در این بخش می بایست علامت های حیاتی بیمار به صورت مداوم و پیوسته مورد بررسی قرار بگیرد و تحت کنترل قرار داشته باشند تا در صورت بروز هرگونه تغییری پزشک متخصص بلافاصله متوجه آن شده و بتواند اقدام های لازم را به انجام برساند.

 

روال کار در بخش آی سی یو به چه صورت است؟

بخش مراقبت های ویژه یا آی سی یو را می توان در شمار یکی از با اهمیت ترین و در عین حال ضروری ترین بخش هایی که در یک بیمارستان وجود دارند به شمار آورد که از مریض هایی که در این قسمت وجود دارند مراقبت های خاصی به عمل می آید.

به شکل کلی بخش مراقبت های ویژه با بخش های معمول موجود در هر بیمارستان دارای فرق است و این تفاوت را می توان در جنبه های مختلفی نظیر کادر درمان موجود در آن، دستگاه ها و سایر مواردی از این دست مشاهده کرد.

در بخش های بعدی مفصلا به تفاوت بخش مراقبت های ویژه با بخش های معمولی بیمارستان خواهیم پرداخت . معمولا افرادی که با بیماری های خاصی در حال جدال و دست و پنجه نرم کردن هستند در این قسمت بستری شده و پروسه ی درمان آنها آغاز می گردد.برخی از این انواع بیماری ها عبارت هستند از:

1. بیماری هایی در مورد دستگاه تنفسی که در وضعیت بد و خطرناکی قرار دارند
2.
انواع و اقسام نارسایی های اندام ها
3.
عفونت های شدید و حاد
4.
تروما
5.
مریض هایی که نیاز به دستگاه های پیشرفته ی تنفسی یا ونتیلاتورها و غیره دارند
6.
و سایر مواردی از این دست

 

پروسه ی درمان هر مریض در آی سی یو به چه صورت انجام می شود؟

پیش از اینکه خدمات آی سی یو در منزل بپردازیم می خواهیم کمی در مورد پروسه ای که می بایست برای درمان هر بیمار انجام شود به صحبت بپردازیم.

بعضی اوقات اوضاع بیماری که در آی سی یو بستری شده است به گونه ای پیش می رود که سلامتی وی کاملا در معرض ریسک قرار داشته و به همین علت هم می بایست کلیه ی نشانه های حیاتی آنها به شکلی پیوسته و با دقت بالا تحت نظر بوده و مورد بررسی قرار بگیرند و در نهایت در پرونده ی مخصوص بیمار به ثبت برسند.

در بخش مراقبت های ویژه با بهره گیری از کلیه ی دستگاه های مدرن و با فناوری پیشرفته و نیز استفاده از پرسنل و تیم پزشکی بسیار قوی و در عین حال با دانش و دارای تجربه ی کاری بالا سعی بر این است که به بهترین نحو ممکن از بیمار مورد نظر پرستاری و مراقبت به عمل آمده و تا جایی که تیم پزشکی قادر باشند حال عمومی بیمار را بهتر کرده و روند درمان را هرچه بهتر به انجام برسانند. برخی از تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده در بخش سی سی یو به شرح زیر هستند:

1. تجهیزاتی که مختص به ثبت رساندن نحوه ی عملکرد بدن بیمار بوده و نشانه های حیاتی وی را اندازه گیری کرده و به ثبت می رساند. از جمله ی این نشانه های حیاتی می توان به فشار خون، ضربان قلب، نحوه ی کار کردن شش ها و به طور کلی سیستم تنفسی و سایر مواردی از این دست اشاره کرد.

2. تجهیزاتی که برای بیمارانی هستند که برای نفس کشیدن دچار مشکل شده و نمی توانند بدون کمک دستگاه از پس این کار بر بیایند. به این دستگاه ها دستگاه تنفس مکانیکی هم گفته می شود.

تفاوت های بخش آی سی یو با بخش های عادی بیمارستان از نظر کادر درمان در چیست؟

پیش از این که بخواهیم در مورد خدمات آی سی یو در منزل صحبت کنیم نخست لازم است تفاوت آی سی یو با سایر بخش های موجود در بیمارستان با توجه به نوع کادر درمان را بدانیم.

بخش آی سی یو یا مراقبت های ویژه در هر بیمارستان با بخش های بستری معمولی آن متفاوت بوده و این تفاوت در جنبه های گوناگونی خود را به نمایش می گذارد.

نخستین تفاوتی که این دو با یکدیگر دارند و بسیار هم ملموس است در اعضای کادر درمان آن می باشد. افرادی که با هر عنوانی در بخش آی سی یو یا مراقبت های ویژه مشغول به کار هستند مخصوصا برای همین بخش آموزش دیده اند و متناسب با آن کار می کنند.

از جمله افراد مشغول به کار در بخش مراقبت های ویژه می توان به فردی که به عنوان رئیس افراد مشغول در این قسمت به عنوان کادر درمان منصوب می شود و می بایست دارای مدرک فوق تخصص مراقبت های ویژه باشد، پرستارانی که برای کار در این بخش آموزش دیده اند، پزشکی با تخصص تغذیه و نیز پزشکی با تخصص فیزیوتراپی از جمله ی افرادی هستند که در این بخش و در کنار سایر پزشک های متخصص مربوطه و مشاوران مشغول به کار هستند.

به طور کلی بخش مراقبت های ویژه همیشه برای افرادی نیست که حال آنها بسیار وخیم بوده و نزدیک به مرگ هستند بلکه کلیه ی مریض هایی که در بخش های عادی بیمارستان دیگر کاری از دست کادر درمان بر نمی آید به این قسمت انتقال پیدا می کنند تا بتوان برای بهبود حال آنها کاری صورت داد.

 

سایر تفاوت هایی که بخش مراقبت های ویژه با بخش های عادی بیمارستان دارد در چیست؟

حال این سوال پیش می آید که آیا تفاوت های دیگری هم میان بخش آی سی یو یا همان مراقبت های ویژه و بخش های عادی بیمارستان وجود دارد یا خیر؟

در پاسخ باید گفت بله، تفاوت های دیگری هم بین این دو وجود دارند. برای نمونه یکی از این تفاوت ها در تجهیزات و دستگاه هایی است که در هر یک از این بخش ها مورد استفاده قرار می گیرد.

عموما تجهیزات به کار رفته در قسمت آی سی یو کاملا پیشرفته  و مدرن می باشند در حالی که در بخش های عادی چنین دستگاه ها و تجهیزاتی وجود ندارند .

البته این عدم وجود دستگاه های مدرن بیشتر در بخش های عادی به این دلیل است که اصلا در این بخش ها احتیاجی به چنین دستگاه هایی نیست و عموما مورد نیاز واقع نمی شوند.

تفاوت بعدی در تعداد پرسنل کادر پرستاری است که در بخش آی سی یو به علت ماهیت مراقبتی که دارد معمولا پرستارانی که در این بخش حضور دارند در مقایسه با تعداد مریض ها بیشتر هستند در حالی که در بخش های عادی به این صورت نبوده و نسبت پرستاران به تعداد بیماران بیشتر نیست
.

چه تجهیزات و دستگاه های مخصوصی در آی سی یو مورد استفاده ی تیم پزشکی قرار می گیرند؟

قبل از اینکه بخواهیم در مورد خدمات آی سی یو در منزل صحبت کنیم می خواهیم در مورد وسیله ها و تجهیزاتی که در بخش مراقبت های ویژه مورد استفاده قرار می گیرد کمی به صحبت بپردازیم. در قسمت مراقبت های ویژه دستگاه ها و تجهیزات معمولی وجود دارند که در ادامه برخی از آنها را ذکر می کنیم:

 1- تجهیزاتی که مخصوص تهویه به صورت مکانیکی هستند و به نام ونتیلاتور هم شناخته می شوند. کاربرد این دستگاه برای یاری رساندن به مریض هایی است که در تنفس دچار مشکل هستند. عمل تنفس به کمک این دستگاه به وسیله ی لوله ای است که از درون نای وارد می شود.

2- تجهیزاتی که برای بررسی و مشاهده ی کلیه ی کارهای مربوط به قلب مورد استفاده قرار می گیرد که از انواع آنها می توان به دستگاه های دورسنجی که به نام تله متری هم شناخته می شوند.

 3- دستگاه هایی که تحت عنوان ضربان ساز هستند و به نام Pacemaker (پیس میکر) شناخته می شوند.

4- کلیه ی دستگاه هایی که برای افراد دیالیزی مورد استفاده قرار می گیرند و بیشتر مورد استفاده در بیمارهایی هست که دارای بیماری ها و نارسایی هایی هستند که مربوط به کلیه می باشند.

 5- وسیله ها و دستگاه هایی که برای بررسی و مشاهده ی پیوسته ی عملکرد بدن فرد بیمار مورد استفاده قرار می گیرند.

 6- انواع و اقسام لوله های موجود در بدن اعم از لوله های داخل ورید، لوله هایی که برای تغذیه مورد استفاده قرار می گیرند، لوله هایی که در بینی قرار می گیرند و سایر مواردی از این دست. 7- دستگاه ها و تجهیزات مربوط به معده مانند پمپ هایی که وظیفه ی ساکشن و یا خالی کردن مواد از معده را بر عهده دارند

 8- انواع مختلف کاتترها
9- کلیه ی داروهایی که برای بهبودی بیمار از تمامی عارضه های جانبی که مختص بستری شدن بیمار در بخش مراقبت های ویژه هستند به کار می روند.

 

انواع مختلف بخش مراقبت های ویژه یا همان آی سی یو کدام هستند؟

به طور کلی هر بیمارستان ممکن است انواع مختلفی آی سی یو را در اختیار داشته باشد که برای گروه های خاصی از افراد یا برای یک نوع خاص از تخصص پزشک ها مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله ی این انواع مختلف بخش های مراقبت ویژه می توان از انواع زیر نام برد:

. NICU یا همان واحد مراقبت های ویژه ی مخصوص نوزادان نارس
. PICU
یا همان واحد مراقبت های ویژه از کودکان
. NEURO ICU
یا همان واحد مراقبت های ویژه از بیماری های در ارتباط با اعصاب و نیز مغز
. TICU
یا همان واحد مراقبت های ویژه ی مخصوص تروما
و غیره

در ادامه ی مطلب خدمات آی سی یو در منزل در مورد هر یک از این انواع آی سی یو توضیح مختصری خواهیم داد. با ما همراه باشید.

 

پی آی سی یو یا همان بخش مراقبت های ویژه ی از کودکان شامل چه خدماتی می شود؟

پی آی سی یو یا قسمت مراقبت های ویژه ی کودکان مخفف عبارت Pediatric Intensive Care Unit می باشد.

این نوع از آی سی یو به وسیله ها، دستگاه ها و تجهیزات خاصی تجهیز شده است و عموم این تجهیزات و دستگاه ها به صورتی هستند که برای بهبود با سرعت بالاتر بیمارانی که کودک هستند مورد استفاده قرار می گیرند.

به طور کلی عمده علتی که کودکان در بخش مراقبت های ویژه ی مخصوص کودکان تحت مراقبت های ویژه قرار می گیرند این است که علائم و نشانه های زیستی آنها به دقت مورد نظارت قرار بگیرد و همچنین نگهداری به بهترین نحو ممکن از کودکان صورت پذیرد.

پزشک های متخصص قادر هستند تا هر یک از بیمارهای خود را که کودک هستند در این بخش در صورت نیاز بستری کنند تا بهترین مراقبت های ممکن از آنها صورت پذیرفته روال بیماری بهتر طی شود.

یکی از مهم ترین شرط هایی که پی آی سی یو می بایست داشته باشد این است که بنا به بیماران آن که کودکان هستند محیط آرام و بدون استرسی برای آنها فراهم شود


نرو آی سی یو یا بخش مراقبت های ویژه از بیماران مخصوص مغز و اعصاب شامل چه خدماتی می شود؟

یکی دیگر از انواع مختلف آی سی یو همانطور که در قسمت های بالا هم گفته شد نرو آی سی یو (NEURO ICU) یا بخش مراقبت های ویژه از بیماران مخصوص مغز و اعصاب است.

در این بخش معمولا بیمارهایی که دارای مشکل های در زمینه ی مغز و اعصاب هستند و شرایط آنها حاد بوده و نیاز به مراقبت و کنترل پیوسته و در عین حال دقیق و مداوم دارند بستری می شوند.

عموما این دست بیمارها پس از جراحی های سخت در این بخش بستری می شوند و نیاز دارند تا تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرند و شرایط آنها به دقت تحت نظر پزشکان متخصص باشد.

این نوع از آی سی یو تنها برای مریض های حوزه ی نوروسرجری و نوروجری است و دیگر هیچ بیمار دیگری در آن حضور ندارد. البته لازم به ذکر است این نوع از مریض ها به خدمات دیگری نظیر اکو یا نوار مغز و سایر مواردی از این دست نیاز دارند

لذا موقعیت مکانی این بخش یعنی مراقبت های ویژه ی مخصوص بیماران مغز و اعصاب می بایست کاملا نزدیک به پاراکلینیک های مورد نیاز یعنی نوار مغز، اکو و سایر کلینیک هایی از این دست قرار گرفته باشد
.

بخش مراقبت های ویژه ی مخصوص تروما یا تی آی سی یو TICU شامل چه خدماتی می شود؟

در ادامه ی بحث خدمات آی سی یو در منزل نوبت به معرفی بخش تی آی سی یو یا بخش مراقبت های ویژه ی مخصوص تروما می رسد.

نام این بخش تروما آی سی یو بوده و و عموما شرایط آن به گونه ای است که مریض هایی در آن خدات دریافت می کنند که از سن و سال کمتری برخوردار هستند و به همین علت هم هست که آمار فوتی ها و تلفات در این نوع از آی سی یو در مقایسه با سایر انواع آی سی یو پایین تر می باشد.

عموما در بخش مراقبت های ویژه ی مخصوص تروما یا تی آی سی یو مریض هایی بستری می شوند که برای آنها حادثه ای پیش آمده باشد و در نتیجه ی آن حادثه نیازمند بهره مندی از خدمات مراقبت های ویژه آن هم به صورت پیوسته و مداوم هستند.

 

آیا این موضوع که حال بیماری که در آی سی یو بستری می شود وخیم و رو به موت است درست است و تنها این دسته از بیماران در آی سی یو بستری می شوند؟

خوب است بدانید این که بخش آی سی یو یا مراقبت های ویژه از بقیه ی قسمت های موجود در بیمارستان ها مجزا می باشد و در عین حال هم دارای دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته تر و به روزتری می باش

و همچنین کادر درمان مشغول به کار در آن بسیار حرفه ای و مجرب و دوره دیده برای این بخش می باشند همه و همه دلیلی بر این موضوع نیست که مریض هایی در این بخش پذیرش می شوند که حال آنها به شدت بد و رو به خرابی است و امکان مرگ آنها بیار زیاد می باشد.

شاید بهتر باشد این گونه بگوییم که مریض هایی که در این بخش پذیرش شده و بستری می شوند لازم است تا با دقت بیشتری و توجه بالاتری وضعیت آنها را مدنظر قرار داد و آنها نیازمند پروسه ی پزشکی و مراقبتی و نظارتی بیش از آنچه که به طور معمول در بخش های عادی بیمارستان به بیماران ارائه می شود هستند.

به کمک این مراقبت های دقیق و پیوسته این مریض های بدحال عموما قادر هستند به زندگی بازگشته و زندگی نرمال خود را از سر بگیرند.

خداروشکر که کادر درمان مشغول به کار در بخش مراقبت ویژه همواره بهترین عملکرد را داشته به طوری که تقریبا هفتاد الی هشتاد درصد بیمارهایی که در بخش آی سی یو بستری می شوند این بخش را با سلامتی ترک می کنند


چه نوع مریض هایی لازم است تا حتما در آی سی یو بستری شوند؟

حال این سوال پیش می آید که آی سی یو یا بخش مراقبت های ویژه برای چه نوع مریض هایی مناسب بوده و پزشک ها تشخیص می دهند که این نوع بیمار می بایست ادامه ی درمان خود را در بخش آی سی یو بگذراند و دیگر خدمات بخش های عادی مناسب اون نیست؟

به طور کلی مریض هایی که دارای برخی از شرایط زیر باشند از نظر پزشک ها نیاز دارند تا ب بخش مراقبت های ویژه منتقل شوند و ادامه ی درمان را از آنجا دریافت کنند. این بیماران و شرایط آنها به شرح زیر هستند:

همه ی مریض هایی که از نظر نشانه های حیاتی دچار مشکل بوده و این علامت ها در آنها دارای اختلال می باشد. منظور از این اختلال ثابت نبودن و بالا یا پایین شدن علائم حیاتی است.

برای مثال اگر بیماری دارای فشار خون نوسان باشد یا فشار خون وی به شد بالا یا به شدت پایین باشد می بایست به این بخ منتقل شود. علاوه بر این ضربان قلب و بالا و پایین رفتن آن و سایر مواردی از این قبیل می توانند سبب انتقال فرد به بخش آی سی یو و بستری شدن وی در آن شوند.

مریض هایی که از مشکلات تنفسی رنج می برند و برای نفس کشیدن به تجهیزات تنفس مصنوعی احتیاج دارند هم گزینه ی دیگر بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه هستند.

 

چه بیمارهای دیگری به غیر از موارد بالا می بایست در بخش آی سی یو بستری شده و خدمات ویژه دریافت کنند؟

در قسمت پیشین دو نمونه از مریض هایی که نیازمند گرفتن خدمات از بخش آی سی یو بودن را عنوان کردی. در این قسمت به ادامه ی این موضوع می پردازیم. سایر بیمارانی که لازم است در بخش آی سی یو بستری شوند به شرح زیر هستند:

*   همه ی مریض هایی که یک عمل جراحی سخت و با زمان بالا را از سر گذرانده اند و در عین حال هم جراحی آنها بسیار حساس و خاص بوده می بایست پس از به پایان رسیدن عمل و طی کردن ریکاوری در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند. برای نمونه می توان به افرادی اشاره کرد که جراحی های سنگین و حساس مغز و یا قلب را داشته اند.

*   اگر یک مریض در حین انجام جراحی که خیلی سخت و سنگین نبوده و معمولی و عادی به شمار می آید به صورت ناگهانی دچار واکنش های از پیش تعیین نشده شود

و برای وی مشکل هایی به وجود بیاید عموما پس از به پایان رسیدن عمل جراحی برای برخورداری بیمار از مراقبت های بیشتر و دقیق تر وی را به بخش آی سی یو منتقل می کنند و آنجا تحت نظارت دقیق تیم پزشکی قرار می گیرد تا خطر کاملا رفع شود.

از جمله  این مشکل های به وجود آمده حین عمل که خطرناک هستند می توان از به وجود آمدن خونریزی آن ها به صورت شدید و بسیار زیاد، پایین آمدن میزان هوشیاری فرد تحت عمل جراحی قرار گرفته، تبدیل شدن وضعیت بیمار به کما و سایر مواردی از این دست همه و همه می توانند سبب انتقال به بخش مراقبت های ویژه شوند.

 

علاوه بر بیمارهایی با شرایط گفته شده در بالا آیا باز هم مواردی هست که نیاز به بستر در آی سی یو باشد؟

در دو قسمت پیشین به مریض هایی پرداختیم که می بایست در بخش آی سی یو بستری شوند و تا بهبود شرایط عمومی شان و تا وقتی که پزشک صلاح ببیند در این بخش باقی بمانند.

در ادامه بقیه ی شرایطی را که منجر به انتقال بیمار به بخش آی سی یو خواهد شد با هم مرور خواهیم کرد. این شرایط به شرح زیر هستند:
 1- اگر در خون یک بیمار عفونتی مشاهده شود که پزشک آن را خطرناک به شمار آورده و برای سلامتی فرد بیمار به عنوان یک ریسک تلقی شود بلافاصله دستور انتقال بیمار به بخش مراقبت های ویژه و بستری شدن در آن را می دهد تا با اقدام های لازم این عفونت از بدن بیمار خارج شده و شرایط به حالت نرمال بازگردد.

2- گاها افرادی که به کهولت سن دچار شده اند و در عین حال هم کارایی بدن و اندام های آنها دچار مشکل شده باشد به طوری که برای فرد ایجاد خطر کنند بر اساس صلاحدید پزشک در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند و نجا تحت مراقبت ها و نظارت های دقیق و منظم قرار می گیرند.

3- اگر فردی دچار سانحه شود مثلا حادثه ای برای وی رخ دهد یا تصادف کند و سایر موارد از این قبیل و در حین این سانحه به عضوهای مهم و حیاتی این فرد ضربه ی جدی وارد شود و عملکرد آنها را دچار اختلال کند بلافاصله فرد را به بخش مراقبت های ویژه منتقل می کنند .

 

چه خطرهایی به عنوان یک تهدید برای سلامتی مریض هایی که در بخش مراقبت های ویژه یا آی سی یو حضور دارند محسوب میشود؟

با این که بخش مراقبت های ویژه بخشی است که خدماتی که به مریض ها در آن ارائه می شود در بالاترین و دقیق ترین سطح خود هستند اما باز هم گاهی اوقات پیش می آید که بیماران این بخشنیز به مشکل هایی دچار می شوند

و برخی عامل ها و خطرات وجود دارند که زندگی و سلامت فرد بستری شده در این بخش را به شدت تحت تاثیر قرار داده و آن را تهدید می کنند. در ادامه ی این مطلب قصد داریم تا به این عامل ها بپردازیم.

نخستین موردی که زندگی یک فرد بستری شده در بخش مراقبت های ویژه را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است برای وی ایجاد خطر کند بحث عفونت و ورود عفونت به بدن فرد بیمار می باشد.

خوب است بدانید متاسفانه یکی از بیشترین عامل هایی که سبب از بین رفتن افراد و مرگ آنها می شود چه در کشور خومان و چه در سایر کشورها بروز عفونت در بدن افراد می باشد.

به همین علت است که برای آن چاره ای اندیشیده اند و برای این که فرد بستری شده در بخش مراقبت های ویژه از بروز عفونت در بدنش مصون باشد وی را در یک اتاق کوچک که از جنس شیشه است قرار می دهند تا عامل های محیطی نتوانند سبب انتقال عفونت به بدن این بیمار شوند.

به غیر از این هم همه ی افرادی که می خواهند این شخص بیمار را ببینید از پرستار و دکتر و به طور کلی اعضای کادر درمان و تیم پزشکی گرفته تا همراهی بیمار می بایست به بهترین شکل ممکن بهداشت را رعایت کرده و دست های خود را پیش از تماس با فرد بیمار کاملا شسته و ضدعفونی کنند.

یکی از عامل های مهم و تاثیرگذاری که باعث می شود بدن فرد بستری شده در بخش آی سی یو به عفونت دچار شود وسیله ها و تجهیزات پزشکی موجود در این بخش هستند که برای بیمار مورد استفاده قرار می گیرند.

لذا جدای این امر که در این بخش وسیله ها و دستگاه ها همگی پیشرفته بوده و با آخرین تکنولوژی روز هماهنگ هستند و از کادر درمانی بهره گرفته می شود

که بسیار مجرب بوده و بهترین خدمات ممکن را به بیمار ارائه می کنند رعایت بهداشت و ضدعفونی و استریل کردن کلیه ی وسیله ها، تجهیزات و دستگاه های موجود و مورد استفاده برای مریض های این بخش هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و نباید تحت هیچ شرایطی نادیده گرفته شود.

چرا که عدم توجه به این موضوع می تواند منجر به به وجود آمدن پیشامدهای ناخواسته و ناگواری شود.

در ادامه می خواهیم به خدمات آی سی یو در منزل پرداخته و لزوم ارائه ی این نوع خدمات را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.